Tjejjouren

Tjejjouren i Luleå ingår i Kvinnojouren Iris Luleå som är en partipolitisk och religiöst obunden ideell kvinnoförening. Tjejjouren Luleå liknar kvinnojouren men är anpassad efter de särskilda situationer som just tjejer och unga kvinnor kan befinna sig i.

Du som känner att du har problem – stort eller litet – och behöver någon att prata med kan mejla och chatta och ringa oss. Vi har tystnadsplikt och du har rätt att vara anonym och du berättar bara vad du vill. Vi stöttar dig alltid i dina egna beslut!

På Luleå tjejjour har vi en person anställd endast dagtid. På kvällar och helger så har vi tjejer som arbetar ideellt med chatt och mejl. Till vår jour kan alla som definierar sig som tjejer vända sig med små och stora tankar och problem.

Jourtjejerna lyssnar utan att döma, predika eller ställa diagnoser, oavsett om du lider av ätstörningar, är trött på skolan, nykär, får ont när du har sex eller är arg på din moster som dricker för mycket, blivit utsatt för sexuella trakasserier eller våld.

Vi jourtjejer är inte professionella kuratorer, men vi vill gärna lyssna, peppa och bidra med vår långa erfarenhet och kunskap. Vi kan också tipsa om bra ställen att vända sig till eller följa med om du t.ex. vill göra en polisanmälan.

För mer info: www.lulea.tjejjouren.se